ЕДИН ОТ ТРИМА

от Щефан ШМАТКЕ, Владимир БОГАТИНОВ
 
Постановка: Здравко ЗДРАВКОВ 
 

Участват: Красен Ханджиев,Здравко ЗДРАВКОВ, Камен КОЕВ

 

Електрически стол се качва на софийска сцена.

Електрически стол се качва на камерна сцена на театър „Сълза и Смях“.

Електрическия стол е един от главните герои в новата българска комедия: „Един от Трима“ написана от творческият тандем Стефан Стоянов и Владимир Богатинов.

Първият от тях е телевизионен сценарист и драматург. Той е сред създателите на телевизионни проекти, като сериалът „Етажна собственост“ и вечерното шоу от не толкова близкото минало „На Инат с Марк О`Селски“.

Вторият е неслучаен актьор от трупата на Врачанският театър.

В тази комедия става дума за трима много услужливи персони, които са готови да отстъпят единственото седящо и в същото време, електрифицирано място на някой от другите двама.

Смисъл в поставянето на този текст на театрална намира Здравко Здравков, който е поел функцията на играещ режисьор. Под неговата режисура един от героите ще трябва да изпълни своята първа екзекуция, която ще е последна за другия. За осъдения на смърт това ще е и първа и последна екзекуция. Нещо като дебютен бенефис.

Другите двама актьори, нагърбили се със задачата да дадат живот и чувство за хумор на иначе много симпатични персонажи са Камен Коев и Красен Ханджиев.

Въпросните трима актьори не работят за първи път заедно текст на Стефан Стоянов. Те са събирали аплодисменти и суперлативи като герои от самоубийствената комедия „Една Крачка Напред“.

 

 

"Един от Трима" е нова и непоставяна до сега българска комедия, в която трима души се срещат при извънредни обстоятелства и трябва да си разделят само едно "място за сядане". 

Незначителна подробност е фактът, че единственото място за сядане е електрически стол
Facebook icon