ИГРА ЗА ГОЛЕМИ МЪЖЕ

От Саймън Блок

Постановка: Димитър Живков

Сценография и костюми: Димитър Димитров

Музика: Владо Ковачев

Участват: Тигран Торосян, Юлиян Балахуров, Владимир Зомбори

 

Спектакъл осъществен от приятели, които много често забравят ролите си и преливат енергията си един на друг. Подписан от Димитър Живков като режисьор, това е наистина опит на група съмишленици сами да направят истински актьорско, стойностно представление, което да намери своето място както на софийска, така и по сцените в страната.

Подкрепата на Фондация „А.Г.-Арт Център“ дойде в много навременен момент, когато изпитвахме наистина необходимост от място, където да можем да се почувстваме у дома си и да не се притесняваме за дребните неща от кухнята на подготовката на представлението. Тяхната отзивчивост ни позволи да не правим компромиси в осъществяването на идеите ни за сценография и костюми. Някак си, в духа на всичко това, сюжетът на пиесата зазвуча по различен за нас начин.

Трима истински приятели, които са заедно от дълги години, неусетно са загубили много от истинските неща в живота и са се превърнали в безнадеждна част от общия сив, мътен поток на безликата маса, която населява по-голямата част от земното кълбо. Колкото и да се мъчат да се откъснат, да запазят някаква своя собствена физиономия, да задържат макар и със сантиметри главата си над зловонната пихтиеста маса, която ни поглъща, те не разбират как отдавна всъщност са се предали и са се превърнали в „малки“, отчаяни хора.

Текст, безкрайно богат на нюанси, ситуации, сарказъм, ирония, жестокост, сатира и някаква все пак скрита любов към всички нас – защото, всички ние се борим със себе си и с живота, и се мъчим да оцелеем духовно и психически.

Какви са травмите в душата ни, каква е цената за предателствата ни, какви са възможностите все пак за измъкване – ето, това са въпросите, по които ще се опитаме да си поговорим, да разкажем на публиката и да намерим някакви отговори.

 Саймън Блок е роден през 1967г.

Критиците го сравняват с Дейвид Мамет, заради умението му да пресъздава стреса и напрежението в живота на съвременния градски човек. Блок е майстор на раздвижения, остроумен диалог.

Facebook icon