ПАНИКА В ХОТЕЛА

от Джон Мърей и Алън Борез

превод: Банко Банков

сценичен вариант: Вельо Горанов

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП:

  • Постановка и сценография: Вельо Горанов
  • Костюми: Боряна Горанова
  • Музикално оформление: Радостин Робев
  • Участват: Красимир Куцупаров, Николай Стоянов, Петър Райжеков,  Николай Тодоров, Анна Петрова,Таня Кожухарова, Цветан Стефчов, Микаела Стоименова, Дидо Мачев, Жанет Миовска, Никоела Попова и Вельо Горанов

Една прекрасна комедия, чийто първообраз е едноименният филм на братя Макс. За да избере за театрална адаптация това заглавие, Вельо Горанов не само е провокиран от брилянтните гекове на Бъстър Китън, но и от самия сюжет.

В един хотел успява да се настани театрална трупа, която готви своя нов спектакъл. Въпреки че сметката им възлиза на умопомрачителните 24 000 евро, никой от администрацията не успява да ги изгони. И като за капак на всичко те успяват не само да преобразуват балната зала в театър, но и да осъществят на нея своята премиера.

С това заглавие мениджърът на новосъздаденото сдружение „Сълза и смях-2009" Петър Райжеков може би иска да подскаже на младите актьори, назначени в театъра преди няколко месеца, какво ги очаква в храма на Мелпомена, който гальовно сме кръстили ТЕАТЪР.

 

Facebook icon