КОЙ ОТКРАДНА ЧИПСА

Фондация „Танцово изкуство – Илиев“

Творческа концепция и хореография: ПЕТЪР ИЛИЕВ

Музика: СВЕТОСЛАВ КЪРПАРОВ

Либрето: ЛЮДМИЛ ПОПОВ

Визуален дизайн: ВАНЯ ВЪЛКОВА

Соло саксофон: ВЛАДИМИР КЪРПАРОВ

Асистент-хореографи: РОСИЦА ТЕРЗИЙСКА и НИКОЛИНА КАРАГЕОРГИЕВА

Осветление: ВИКТОР ГЕОРГИЕВ

С участието на деца от:

103 ОУ „Васил Левски“, ж.к. Филиповци

116 ОУ „Паисий Хилендарски“, с. Яна

140 СОУ "Иван Богоров" ж.к. Обеля

и

Солисти от Националното училище за танцово изкуство

 

Пъстър детски танцово-музикален спектакъл за деца и възрастни, завършек на годишния цикъл на образователната програма „Танцуващи хлапета“ за 2016 г. "Кой открадна чипса?" е едно великолепно, иновативно, изящно и забавно шоу, което силно провокира въображението и разбужда артистичния дух у малки и големи! Заплетена интрига и емоционално поднасяне, които не оставят никого равнодушен! Необикновена, забавна и поучителна история, случила се с децата в едно иначе обикновено училище. Хореографът Петър Илиев ни пренася в неповторим детски свят – пъстър, оживен, находчив. Спектакълът ни въвлича в мистериозна приключенска история, която се разгръща в обикновено българско училище. Изправени пред сложна загадка, училищните детективи преминават през поредица от комични недоразумения, срещайки различни животинки и дори странни извънземни. С разплитането на ситуацията те стигат и до неочаквана поука.

 

Петър Илиев споделя за работата си по спектакъла: „Кой открадна чипса?“ е проект различен от всичко, което съм правил досега. Създавам танц по музика, която е изключително оригинална, звучаща по нов начин, сложна и предизвикателна. Силно провокира творческото ми мислене, вдъхновен съм много, а ентусиазмът на децата ме зарежда с много енергия. Идеята, която пресъздаваме, зарази малките танцьори и всеки ден откривам нови нюанси в отделните характери.  Самите участници също са изключително отдадени на ролите си и заедно обогатяваме танцовите етюди. Костюмите, сътворени от нашата художничка Ваня Вълкова, са колоритни и крайно иновативни. Щастлив съм, че една идея обединява толкова деца и съмишленици."

 

Наистина, един от особено оригиналните елементи на спектакъла е музиката, създадена специално за него от талантливия композитор Светослав Кърпаров. Шестте пиеси, всяка със собствен облик, се допълват и надграждат сценария. Сложна и сериозна като текст, тя е закачлива и весела като звучене и е почти едно от действащите лица в спектакъла. Соловите изпълнения на саксофон са на младия джаз-музикант Владимир Кърпаров. Музикалните етюди се допълват и надграждат оригиналното либрето на сценариста Людмил Попов.

 

Проектът се осъществява с неоценимата подкрепа на фондация „Америка за България“ и Посолството на САЩ в България.

Facebook icon