СЪБЛЕЧИ СЕ

от Джо Ортън

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП:

Режисьор: КРАСИМИР РАНКОВ
Сценография и костюми: ДИМИТЪР ВОДЕНИЧАРОВ

Участват: ИВАЙЛО ХРИСТОВ, РАДИНА ДУМАНЯН, ИВАНА ПАПАЗОВА, ТРОЯН ГОГОВ, АЛЕКСЕЙ КОЖУХАРОВ, ВЕНЕЛИН МЕТОДИЕВ  
 
„Какво видя икономът” от Джо Ортън е шеметна комедия на ситуациите, в най-високите традиции на английската драматургия. Събитията в частната психиатрична клиника на доктор Прентис започват като лек бриз и завършват като ураган, преобърнал съдби и характери.

 „Съблечи се!” е комедия, чието бясно действие оставя зрителите без дъх. Внезапна проверка в клиниката на доктор Прентис предизвиква събития, чиито скорост и разрушителност приличат на спускане с летящото влакче на смеха. Действието е толкова шеметно, че самите герои  забравят кои са и какви дрехи носят. Всяко отваряне и заваряне на врата пренарежда абсурдния пъзел от взаимоотношения, предизвиква неудържим смях. Красиво момиче, невротичен лекар, сексуално ненаситна съпруга, налудничав инспектор, амбициозно пиколо и уплашен полицай се оплитат в сложно кълбо, за да разсмеят зрителите до сълзи. И до сълза накрая.

Скритото минало се разкрива в каскада от грешки, премълчавания, криене на самоличности, преобличания и представяния под чужди имена, за да проумеем цитата, използван от автора: ”Със сигурност всички ние сме луди, а онези, за които мислим, че са, не са.”.

Facebook icon