ШОУ-ЛЕКЦИЯ ЗА ЩАСТИЕ

Адаптация и постановка: Але Ксандър

Хореография и костюми: Але Ксандър
Муз. оформление и аудио ефекти: Мартин Тасков и Але Ксандър
Мултимедия, визуални ефекти и монтаж: Златко Христов

Участват: Златко Христов, Мартин Тасков, Калоян Велинов и Александър Цветков
 

Щастие! Що е то? Състояние, миг от вечността или просто понятие? Всички го търсим, но не всеки го намира? Знаем какво значи, но ни е трудно да го обясним? Някои твърдят, че са го открили, но защо ли след малко усещат, че им липсва? На всички тези въпроси ще ви отговори екипът на „Шоу-лекция за щастие“!
Шоу-програмата е базирана на някои от текстовете на известният в Америка български автор Иво Иванов, и по-специално от книгата му "Кривата на щастието". Вдъхновението, силата, завладяващата мотивация и човещината, които бликат между редовете на „Кривата на щастието“, мотивираха част от колектива на Театър БХАЛГ да пресъздаде магията на текстовете и да ги адаптира за театралната сцена под формата на лекция. Не се притеснявайте – няма да бъдете изпитвани след това. Гарантирано е обаче, че ще бъдете поне една идея по-щастливи и усмихнати…
"Шоу-лекция за щастие" предлага развлечение, примесено с доста житейски поуки, хитри мъдрости, огромна доза смях и забавление, и на моменти дори и мъничко тъга, като всичко това е облечено в характерните за шоу спектакъл средства - песни, танци, аудио-визуални ефекти и др.

"Шоу-лекция за щастие" взе участие във фестивала „Нощ на театрите“ в началото на ноември 2017 г., където бе посрещнато топло и с голямо одобрение  от зрителите. След премиерата си на 13.12.2016 г., представлението бе изиграно няколко пъти в столицата  на сцените на Кино-театър "Освобождение” и Кино Люмиер-Лидл (НДК), взе и участие на XII-ти Международен младежки театрален фестивал "Океан от любов" гр. Пазарджик.

Facebook icon